Rabarbermojito
Rabarbermojito
Mojito med rabarber är en perfelt välkomstdrink. Mojito är en klassisk romdrink som här är smaksatt med rabarber.
1 rabarbermojoto
Ingredienser
Mojito
| 1/2 | lime |
|---|---|
| 6 cl | havanna club Anejo Blanco, (rom) |
| 6 | myntablad |
| 2msk+1msk | rabarbersirap |
| is | |
| sodavatten |
Garnering
| limeklyftor | |
|---|---|
| myntablad |
Rabarbersirap
| 250 g | rabarber |
|---|---|
| 1 1/2 dl | strösocker |
| 1/2 dl | vatten |
Tillagning
1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar.
Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt
sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att
all vätska rinner ut.
2. Häll saften i en kstrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.
3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med limeklyftor och myntablad.
2. Häll saften i en kstrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.
3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med limeklyftor och myntablad.
Ett recept från:

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar