torsdag 14 juni 2012

Rabarbermojito från Allt om mat

Rabarbermojito Receptbild - Allt om Mat
Ra­bar­ber­mo­ji­to

Ra­bar­ber­mo­ji­to

Ett recept från Allt om mat
Mojito med rabarber är en perfelt välkomstdrink. Mojito är en klassisk romdrink som här är smaksatt med rabarber.

1 rabarbermojoto
Ingredienser

Mojito

1/2 lime
6 cl havanna club Anejo Blanco, (rom)
6 myntablad
2msk+1msk rabarbersirap
is
sodavatten

Garnering

limeklyftor
myntablad

Rabarbersirap

250 g rabarber
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Tillagning

1. Ansa och skär rabarbern i 2-3 cm långa bitar. Lägg dem i en kastrull och tillsätt socker och vatten. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Låt massan rinna av i en sil. Pressa med en sked så att all vätska rinner ut.                    
2. Häll saften i en kstrull och låt koka utan lock till sirapsliknande konsistens ca 5 min. Låt kallna.                                                                                        
3. Skölj limen noga i ljummet vatten och skär den i klyftor. Blanda limeklyftor, rom, mynta och 2 msk rabarbersirap i ett glas. Muddla eller stöt med skaftet av en slev eller trämortel.
4. Fyll på med is och sodavatten. Ringla i 1 msk rabarbersirap. Garnera med ­limeklyftor och myntablad.
Ett recept från:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar