Ni riskerar halsbränna men här är receptet på supergoda kolor jag och Stefan gjorde igår
25 g smör
0,5 tsk salt
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk honumg
2 msk ljus sirap
150 g mörk choklad, hackad
50 g Turkisk peppar, krossad
1. Blanda allt utom chokladen och Turkisk peppar i en kastrull. Rör om då och då.
2. Låt koka på svag värme tills du kan göra kulprov (eller 122 grader om du har stick termometer)
3. Ta kastrullen från värmen. Blanda i hackad choklad och rör tills den smält
4. Rör sedan ner den krossade Turkiska pepparn
5. Häll kolan i en smord form.
6 Låt svalna och skär sedan i bitar innan den stelnat. Förvara svalt.
Vi lät den stå i kylen över natten då vi gjorde den så sent. Jag tog sen fram den en stundinnan jag kunde dela den och slog sen in den i smörgåspapper. Julklapp kanske? Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar